Odyofil Sistemleri

Odyofil Sistemleri kategorisine ait (24 kayıt bulundu)
Odyofil Sistemleri Ekle

ID No: #100
10.01.2008 01:00

Murata

Murat Akbay Audio Sistemi

Power Ampliler : Jadis JA-30 push pull class A Mono ,triode veya penthode mod seçilebilir.Ben genellikle triode mod da kullanıyorum.Standart Coupling kondensatörleri "Mundorf Silver oil" larla değiştirildi ,elektrolitik powersupply kondensatörleri 0.1 mF "Mundorf supreme" kapasitörlerle shunt (by pass) edilmiş durumda.
Power tüpler : Sovtek 6CA7, giriş ve sürücü tüpleri ecc 82 ve ecc 83 ler Eİ-Yugo.

Pre ampli : Jadis JPS-2 ,sinyal yolunun tamamındaki kapasitörler "Mundorf silver oil" lerle değiştirildi.Sürücü tüplerini besleyen elektrolitik kapasitörler "Mundorf supreme 0.1 mF "lar ile bypass edildi.

DAC:Audiomat Maestro 24/96.
Transport: Mark Levinson 31.5
Pikap pre:: Naim NAC 32 , Powersupply:Snaps
Pikap: Linn LP 12 , Kol; Grace 707
Pikap kafası: Ortofon MC 10
Hoparlörler:Tannoy HPD 15'' Dual concentric 1977 model, Arden ,fabrika ölçülerine sadık kalındı.Kutular 12 mm su kontrası ile 25 mm mdf sandviç malzemeden yapıldı.Arka panelllerin içlerinde ki oluklar yukarıdan aşağıya kum dolduruldu.Herbir kutunun bitmiş ağırlığı 100 kg.Alt kısımdaki crossover bölmesi kum ile doldurulursa 25 kg daha artar.

Hoparlörler krom spike lar üzerinde ,altında ise 3 cm mermer onun altında ise 6 mm plaka mantar bulunuyor.Crosover lardaki bütün kapasitörler "Mundorf Supreme" ler ile değiştirildi ,iç kablo olarak "van den hul" sky bakır kullanıldı.Binding postlar Wbt gold.
Damping için hallaçta özel olarak attırılmış uzun elyaflı koyun yününden yapılmış bebek yastığı yoğunluğundaki yastıklar kullanıldı.
Tannoy Driverların üzerindeki toz kapakları tizleri kesmemesi için çıkarıldı.
Super tweeter: Fostex FT17 H Horn.20 ile 50 kHz arasında 1.order crossover ile çalışıyor.birer adet 0.1 mF "Mundorf Supreme" bu işi görüyor.98 db lik tweeter ların volümü kısılmak istenirse birer direnç kullanılabilir ,fakat ben tercih etmedim..Zira Tannoyun kendisi de 96 dB..
Hoparlör kablosu :Sonoran Plateau.Hoparlör ucuna yakın neodimium mıknatıslar kullanıldı.
Digital kablo:Virtual Dynamics Revelation Series.
Dac-Pre.int.conn.:Sonoran Plateau.
Pre Power int.conn.:Chord Signature
Çelik içi kum dolu üzerinde cam ,aralarda spike lar ve kum kutuları olan sehpalarla elektrik kablolarım DİY..Thorsten Loesch..
Bas ve tube trap ler John Gale tarifi ile ASC modeli..Sound paneller de aynı..Bunlar da DİY.

Sistemii nasıl yorumlarım:
Açık,dinamik,gövdeli bir ses ,bası kontrollu , gerçekçi boyutlarda çalıyor.Sağlıklı buluyorum, sistemi değil keyifle müziği dinleyebiliyorum..

Hatasız diye bir şey ve %100 yok bu işte, sonuçta reproduksion olan hiçbirşeyin aslı ile bire bir aynı olması beklenmemeli..

Sistemimi yakın gelecekte geliştirmeyi düşünüyormuyum:
Biz odyofillerde bu konularda her an herşey olabilir.Ne varki şahsım adına ben bu ince ve uzun yolda epey vakit geçirdim..kısmet..



Etiketler